Lehtiklinikka

Lehtiklinikka on Mediakollektiivin tuottama, Aikakausmedian jäsenlehdilleen tarjoama verkkoympäristössä toimiva oman lehden arviointipalvelu. Mediakollektiivi tarjoaa Lehtiklinikkalaisille myös lehtikohtaisia koulutus- ja kehityspalveluja.

kansan-uutiset

Lehtiuudistus:
Kansan Uutiset

Visuaalinen uudistus käynnistettiin työpajoissa, joissa Kansan Uutisten toimitus pohti lehden rakennetta ja juttutyyppejä. Ulkoasu-uudistuksessa korostettiin lehden vahvuuksia.

 


 

Raportti vihapuheesta

Vihapuhe, disinformaatio ja mediakasvatuksen keinot -raportista löydät yli 90 lähdettä ja opetusaineistoa linkkeineen ja kommentteineen.

Tuotimme yhdessä Koulukino ry:n kanssa Vihapuhe ja sananvapaus sekä Disinformaatio ja valemedia -aineistot mediakasvattajien työkaluiksi.

Linkit aineistoihin:

Vihapuhe, disinformaatio ja mediakasvatuksen keinot -raportti

Vihapuhe ja sananvapaus -opas
Disinformaatio ja valemedia -opas

Mediakonsepti.fi

Muutoksen keskellä olevat journalistiset työyhteisöt tarvitsevat kehittämisen työvälineitä. Olimme mukana rakentamassa mediakonsepti.fi-työkalupankkia, joka on julkaisujen, johtamisen ja työprosessien kehittäjien vapaasti käytettävissä.

Luentoja ja esiintymisiä

Merja Porttikivi
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan järjestämä paneeli: The intertwined roles of science journalism and science communications. Helsinki, 2.5.2016
Lue lisää.

Annamari Huovinen
Sivistystyön liiton järjestämä Tieteen yleistajuistamisen työpaja, kouluttajana Annamari Huovinen yhdessä prof. Jyri Mannisen kanssa, Jyväskylä 17.2.2016.
Lue lisää.

Harri Heikkilä
Keskuskirjaston järjestämä luento: Social reading – lukemisen sosiaalisuuden historia. Helsinki, 29.1.2015.

Hanna Weselius
Photo Do Forumin järjestämä yleisöluento: Myyttinen sankarikuvaaja ja valokuvaajan ammatin seitsemän ristiriitaa. Helsinki, 9.12.2014. (kuvassa)

Annamari Huovinen
luento Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry:n kehittämispäivillä: Tehokas johtamis- ja asiantuntijaviestintä muuttuvassa viestintäympäristössä. Helsinki, 1.10.2014.

Asiakkaita ja yhteistyökumppaneita mm.

Aikakausmedia, FinFami Uusimaa ry, Otavamedia OMA, Kansan Uutiset, Koulukino ry, Merimiespalvelukeskus, Suomen Psykologinen Instituutti, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja tutkimuseettinen neuvottelukunta